DNA Origins® Faderslinjen

1.495 kr

Ta reda på mer om var dina förfäder – på din fars sida – bosatte sig för tusentals år sedan!

Detta test visar din haplogruppbeteckning och en karta med dina förfäders resa. Kartan visar också var de ursprungligen bosatte sig i den gamla världen.

Observera att kvinnor inte kan skicka in eget DNA-prov för detta test. Information om faderns härkomst finns på Y-kromosomen, vilket kvinnor inte har. Om du vill testa faderns härstamning måste din biologiska helbror eller biologiska far bidra med ett DNA-prov.

Testkit för 1 person
Fri frakt
✓ Leverans 1-2 vardagar
✓ Behandlingstid 6-8 veckor
✓ Resultat på engelska

Beskrivning

Tack vare den moderna DNA-tekniken kan man få fram intressant fakta om sitt ursprung.

DNA Origins® Faderslinjen innehåller markörer som kan spåras tillbaka till våra tidiga förfäder, som levde för tusentals år sedan. Forskare har kartlagt olika folkgrupper genom tiotusentals DNA-prov runt om i världen och kunnat spåra människans ursprung.

Y-STR DNA har övergått från far till son relativt oförändrat genom flera generationer. Vårt Y-STR DNA innehåller markörer som kan spåras till våra tidiga förfäder och var de bosatte sig för tusentals år sedan. Resultaten av ett faderslinjestest uttrycks i termer av haplogrupper – genetiska grupper av människor som delar samma uppsättning DNA-markörer och kan spåras till ett visst geografiskt område som de bosatte sig vid en viss punkt i människans historia.

Vårt samarbetslaboratorium, DNA Diagnostics Center (DDC), är USAs mest betrodda laboratorium, som utför mer än 75 % av alla privata faderskapstester i USA. Våra DNA-tester är utförda med DDC´s Dual Process™, vilket innebär att alla prover körs dubbelt för 100 % säkerhet. DDC är naturligtvis AABB- och ISO 17025-certifierat för högsta standard och tillförlitlighet. Här kan du se en lista på alla deras certifieringarna.