Otrohetstest

3.395 kr

Om man hittar misstänkta fläckar på t ex underkläder, bindor eller lakan går dessa att analysera. DNA-profilen vårt laboratorium då får fram, talar om huruvida fläckarna härstammar från en man och/eller en kvinna. För att utesluta maken/makan/sambon behöver vi ett DNA-prov från denna person.

Fri frakt
✓ Leverans 1-2 vardagar
✓ Behandlingstid 2-3 veckor

Beskrivning

Om äkta hälften/sambon hittar misstänkta fläckar på t ex underkläder, bindor eller lakan går dessa att analysera. DNA-profilen vårt laboratorium då får fram, talar om huruvida fläckarna härstammar från en man och/eller en kvinna. För att utesluta maken/makan/sambon behöver vi ett DNA-prov från denna person, s.k. referensprovet.

Hittar man en DNA-profil som inte stämmer överens med referensprovets DNA, så kan detta väcka en del frågor.

Men att man har en DNA-profil innebär naturligtvis inte att man har en namngiven person. Vi kan analysera prov från troliga personer för att hitta en match. Vi kan även analysera alternativa DNA-prov, som till exempel tandborste, tuggummi, cigarettfimpar etc.

I en forensic/otrohetstest ingår analys av ett material, t ex en underbyxa och ett kind-DNA prov från en referensperson. Vi kan inte garantera att vi hittar något analyserbart DNA i det insända materialet, men vi garanterar att vi kommer att göra vårt yttersta för att få fram det DNA som eventuellt finns. Om vi inte hittar något kan man komplettera med nytt material mot en mindre kostnad. Förvara materialet torrt och luftigt i papper och inte i plast, eftersom DNAt då angrips av mögel och förstörs. Om materialet är fuktigt, ska det lufttorkas i minst en timme, eller tills det är torrt, innan det läggs ner i vårt testkuvert, ett rent papperskuvert eller en ren papperspåse.

Vi kan inte skicka tillbaka material som har analyserats. När det gäller större föremål, som t ex lakan, klipper man ut fläcken. Använd plasthandskar eller ta på rena plastpåsar över händerna.

Naturligtvis är ett otrohetstest en drastisk åtgärd och bör endast utföras när samtal om misstankarna misslyckats. I de flesta fall av otrohetsanalyser hittat vi inget misstänkt.

Vårt samarbetslaboratorium, DNA Diagnostics Center (DDC), är USAs mest betrodda laboratorium, som utför mer än 75 % av alla privata faderskapstester i USA. Våra DNA-tester är utförda med DDC´s Dual Process™, vilket innebär att alla prover körs dubbelt för 100 % säkerhet. DDC är naturligtvis AABB- och ISO 17025-certifierat för högsta standard och tillförlitlighet. Här kan du se en lista på alla deras certifieringarna.