Y-STR DNA (faderslinjen)

1.995 kr

Test av två manliga personer för att se om de tillhör samma faderslinje.

Testkit för 2 personer
Fri frakt
✓ Leverans 1-2 vardagar
✓ Behandlingstid 6-10 vardagar

Beskrivning

Y DNA finns i Y-kromosomen, alltså den manliga könskromosom som kvinnor saknar. Det är anledningen till att kvinnor inte har något Y-STR DNA och därför inte kan testas med denna analysmetod. Y-STR DNAt förändras mycket sällan och därför kan man använda denna analys inom genealogin (släktforskningen) för att bestämma var ens manliga förfäder kommer från. Man kan också jämföra två släktled för att se om man har en gemensam faderslinje. Mutationsfrekvensen för 20 markörer är ungefär en mutation per 22 generationer. Det går också att konstatera om två män tillhör samma faderslinje. Dock kan man inte säga om man är bröder, kusiner eller om den gemensamma anfadern levde på 1900-talet eller för hundratals år sedan. Y-STR DNA-testet är ett mycket användbart test för att öka säkerheten för t ex ett syskontest med bröder.

Om du vill ha testkitet uppdelat och skickat till två eller flera olika adresser beställer du till tillägget Uppdelat testkit och anger den extra adressen vid din betalning. Ett testkit till en adress ingår naturligtvis i grundpriset för alla våra DNA-test.

Vårt samarbetslaboratorium, DNA Diagnostics Center (DDC), är USAs mest betrodda laboratorium, som utför mer än 75 % av alla privata faderskapstester i USA. Våra DNA-tester är utförda med DDC´s Dual Process™, vilket innebär att alla prover körs dubbelt för 100 % säkerhet. DDC är naturligtvis AABB- och ISO 17025-certifierat för högsta standard och tillförlitlighet. Här kan du se en lista på alla deras certifieringarna.