DNA Origins® Moderslinjen

2.295 kr

Ta reda på mer om var dina förfäder – på din mors sida – bosatte sig för tusentals år sedan!

Detta test visar din haplogruppbeteckning och en karta med dina förfäders resa. Kartan visar också var de ursprungligen bosatte sig i den gamla världen.
DNA Origins® Moderslinjen kan testas hos både män och kvinnor. Ett mtDNA-test omfattar analys av HVI, II och III.

 Testkit för 1 person
Fri frakt
✓ Leverans 1-2 vardagar
✓ Behandlingstid 6-8 veckor
✓ Resultat på engelska

Beskrivning

Tack vare den moderna DNA-tekniken kan man få fram intressant fakta om sitt ursprung.

DNA Origins® Moderslinjen innehåller markörer som kan spåras tillbaka till våra tidiga förfäder, som levde för tusentals år sedan. Forskare har kartlagt olika folkgrupper genom tiotusentals DNA-prov runt om i världen och kunnat spåra människans ursprung.

Mitokondriellt DNA (mtDNA) har övergått från mor till barn relativt oförändrat genom flera generationer. Vårt mtDNA innehåller markörer som kan spåras till våra tidiga förfäder och var de bosatte sig för tusentals år sedan. Resultaten av ett moderlinjestest uttrycks i termer av haplogrupper – genetiska grupper av människor som delar samma uppsättning DNA-markörer och kan spåras till ett visst geografiskt område som de bosatte sig vid en viss punkt i människans historia.

Vårt samarbetslaboratorium, DNA Diagnostics Center (DDC), är USAs mest betrodda laboratorium, som utför mer än 75 % av alla privata faderskapstester i USA. Våra DNA-tester är utförda med DDC´s Dual Process™, vilket innebär att alla prover körs dubbelt för 100 % säkerhet. DDC är naturligtvis AABB- och ISO 17025-certifierat för högsta standard och tillförlitlighet. Här kan du se en lista på alla deras certifieringarna.