mtDNA (moderslinjen)

2.495 kr

Test av två personer (kvinnor och söner) för att se om man delar samma moderslinje. Mitokondriellt DNA, mtDNA, finns i mitokondrierna och ärvs  enbart från mamman. Detta DNA muterar ytterst sällan och gör det därför väldigt lämpligt för genealoger (släktforskare) som vill jämföra moderslinjer och härleda släktskap och ursprung på moderns sida. Syskon, oavsett kön, har samma mtDNA, men bröder för det ej vidare till sina barn. 

Testkit för 2 personer
Fri frakt
✓ Leverans 1-2 vardagar
✓ Behandlingstid 2-3 veckor

Beskrivning

Mitokondriellt DNA, som förkortas mtDNA, finns i mitokondrierna, våra cellers kraftstationer. De sitter inte i cellkärnan som övrigt DNA och ärvs ej från pappan, utan enbart från mamman. Detta DNA muterar ytterst sällan och gör det därför väldigt lämpligt för genealoger (släktforskare) som vill jämföra moderslinjer och härleda släktskap och ursprung. Syskon, oavsett kön, har samma mtDNA, men bröder för det ej vidare till sina barn.

I Europa har man hittills hittat sju olika urmödrar, vilka kallas Evas sju döttrar i en bok med samma titel av Bryan Sykes.

Om du vill ha testkitet uppdelat och skickat till två eller flera olika adresser beställer du till tillägget Uppdelat testkit och anger den extra adressen vid din betalning. Kostnad 95 kronor per extra adress. Ett testkit till en adress ingår naturligtvis i grundpriset för alla våra DNA-test.

Vårt samarbetslaboratorium, DNA Diagnostics Center (DDC), är USAs mest betrodda laboratorium, som utför mer än 75 % av alla privata faderskapstester i USA. Våra DNA-tester är utförda med DDC´s Dual Process™, vilket innebär att alla prover körs dubbelt för 100 % säkerhet. DDC är naturligtvis AABB- och ISO 17025-certifierat för högsta standard och tillförlitlighet. Här kan du se en lista på alla deras certifieringarna.